Ενέργεια · Κρίμα

Ενέργεια και Κτίρια: Λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον

Με τη σκέψη ότι στην Αθήνα όπως και σε όλες τις μεσογειακές πόλεις υπάρχει αυξημένη ζήτηση ενέργειας, λόγω της κλιματικής υπερθέρμανσης και της ανεξέλεγκτης δόμησης, Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση ποικιλία των τεχνολογικών λύσεων και μέτρων δημόσιας πολιτικής που εφαρμόζονται στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

38196F4E4B21AE21BFB286C76540204D

Την εκδήλωση διοργανώνει  το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο), σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 19:00
H εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, σε όλους εκείνους που προβληματίζονται για την ποιότητα ζωής στο αστικό μας περιβάλλον και αναζητούν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Θα μιλήσουν οι:
Jérôme Adnot, καθηγητής στη φημισμένη γαλλική πολυτεχνική σχολή Mines-ParisTech, και ειδικός σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας ο οποίος, θα παρουσιάσει λύσεις για την  αντιμετώπιση και την πρόληψη των ενεργειακών προκλήσεων στα κτίρια.
Cédric Borel, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (IFPEB), είναι ειδικός στην αειφόρο κατασκευή και την ενεργειακή απόδοση. Θα μιλήσει για τις δημόσιες πολιτικές προς όφελος της «πράσινης» μετατροπής των κτηρίων, κυρίως μέσα από την εμπειρία στη Γαλλία.
Το IFPEB είναι ινστιτούτο ερευνών που δραστηριοποιείται στον τομέα της αειφόρου κατασκευής και έχει ως σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών, ανταλλάσσοντας καινοτόμες ιδέες με τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις βιομηχανίες καθώς και εταιρείες που ασχολούνται με τεχνικές-ενεργειακές κατασκευές.
Από ελληνικής πλευράς, θα μιλήσουν οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Καρτάλης, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και Ματθαίος Σανταμούρης, πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΕ, οι οποίοι θα αναλύσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβάλλοντος, κλίματος και πολεοδομίας.

Την συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος του «Βήματος» κυρία Μάχη Τράτσα.

Θα παρουσιάσουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, καθώς και για τη συνύπαρξης πολεοδομικής και αειφόρου ανάπτυξης, σύμφωνα με τους γενικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».
Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο: «Οι βιώσιμες πηγές ενέργειεας προς όφελος των επόμενων γενεών» .
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s